Milyen egy jó iskolatáska?

0

A legtöbb szülőnek kihívás időben mindent beszerezni az iskolakezdésre. A legnagyobb fejfájdalmat az iskolatáska okozza. Gyerekeink rengeteg tankönyvet, füzetet cipelnek magukkal az iskolába és haza, ezért nem mindegy, hogy milyen iskolatáskát is vásárolunk. Sajnos a hátukon lévő hatalmas súly, komoly hátproblémákat okozhat egy fejlődő szervezetnél. Ezért nagyon fontos, hogy az iskolatáska súly ne lépje túl gyermekünk testtömegének a 10%-át. Ezen kívül még számos dologra kell odafigyelnünk:

Megfelelő méret:

A táska ne legyen nagyobb, mint a gyerekünk. Pontosan illeszkedjen a hátához, mert ha nem, nehezíti a rendes járást. Ezen kívül legyen párnázott a pánt és a háta. Deréknál legyen egy heveder, mely eloszlatja a terhet. Találhatunk olyan hátizsákot is, amelynek a hátán lévő pára úgy van kialakítva, hogy szellőzni tudjon és elvezesse a verejtéket.

Külcsín:

A minőség és a funkcionalitás természetesen fontosabb, mint a kinézet, de végső soron, gyermekünk fogja hordani éveken (jobb esetben) keresztül a kiválasztott táskát. Ügyeljünk rá, hogy jól érezze magát a viselése közben. Vásárláskor érdemes gyermekünket is magunkkal vinni, hogy felpróbálja a táskát és elégedett legyen vele.

Anyag:

Strapabíró, lehetőleg vízálló legyen. Fontos, hogy a benne lévő tankönyveket, füzeteket egy nagyobb esőzés alkalmából ne érje kár. Egy újabb tankönyvcsomagot senki sem szeretne venni, egy olyan balesett miatt, amit meg lehetett volna előzni egy kis odafigyeléssel.

Tanév kezdetén érdeklődjünk az osztályfőnöktől, hogy mely könyveket, írószereket lehet az iskolában hagyni a padban, vagy esetleg van-e tárolásra lehetőség, például iskolaszekrény formájában. Pakoláskor a legnehezebb dolgokat igyekezzünk a hát felőli oldalra pakolni, hogy ne húzza hátra viselőjét a nagy súly.

Share.

About Author