Jó-e a gyűjtögetés?

0

Alapvetően nem szeretek kidobni dolgokat, még a teás tasak papírját is megtartom. Mondván, jó lesz ez még valamire. Aztán egyik nap arra ébredek, hogy a saját szobámban sem férek el a tárolódobozoktól. Ha más is hasonló cipőben jár, ugye nem mindegy, hogy milyen dobozokban is tároljuk a féltve őrzött kincseinket? Ezért most megosztok egy környezetkímélő, és költséghatékony módszert a dobozok dekorálására.

Nebulo ragasztó

Nebulo ragasztó

Környezetkímélő, mert a rengeteg papír teatasakokat felhasználom a tároló dobozok kidekorálására (egy üres cipős doboz is tökéletes), amely úgy is csak a kuka tartalmát növelné.
Költséghatékony, mert a drága découpage ragasztó helyett egy sima Nebulo kenőfejes ragasztó segítségével tapétázom ki a natúr dobozokat. Ez a fajta ragasztó nem feltétlen váltja ki a découpage ragasztót, de az ilyen egyszerűbb feladatokra kivételezéséhez tökéletes, mert teljesen átlátszó.

Kidekorált cipős doboz

Kidekorált cipős doboz

Kisebb dolgok borítására is fel tudjuk használni a felgyülemlett papírdarabokat, mint például poháralátétek. A gabonapelyhek után megmaradt kartondobozokat kis négyzetre vágjuk és betapétázzuk a színes papírdarabokkal. Ezek a papírdarabok lehetnek, akár csomagolópapírból, vagy újságpapírból is. Ha netán kapunk egy ajándékot egy csodálatos csomagolópapírban, akkor ezekkel a ragasztásos módszerekkel meg tudjuk menteni a kidobástól.

Poháralátét

Poháralátét

A munkánkat lefesthetjük hobby lakkal, lefújhatjuk a hajlakkunkkal, hogy tartósabb legyen, de ha nincs túl nagy igénybevételnek kitéve, akkor elhagyható a folyamat.

Share.

About Author