Segítség balkezeseknek

0

Balkezesség esetén nincs másról szó, minthogy a  jobbkezesek a bal, a balkezesek pedig a jobb agyféltekéjüket használják nagyobb arányban, mégis sokáig negatív attitűd övezte a balkezességet.

A mai állásfoglalás szerint szigorúan tilos a gyermekeket átszoktatni a jobb kezükre, a tanároknak arra kell törekedniük, hogy a bal kezüket használják minél problémamentesebben az eredendően balkezes tanulók. Emellett megvannak a maga előnyei is a balkezességnek: a balkezeseknek általában fejlettebb a térlátásuk és kreatívabbak.

Ha ez még nem lenne elég ahhoz, hogy belássuk, balkezesnek lenni nem hátrány, gondoljunk csak a rengeteg ilyen zsenire: többek között Picasso, Beethoven, Michelangelo és Franz Kafka is a balját használta.

balkezes toll
Toll balkezeseknek: Különösen ergonomikus kialakítású, gyorsan száradó tintával rendelkezik, továbbá kevésbé takarja ki az írást, néhány esetben pedig a hegy szöge is különbözik.

balkezes ceruza
Ceruza balkezeseknek: A Stabilo Easygraph balkezes változata háromszög alakot kapott, ezzel biztosítja az íráskényelmet, továbbá a jobb fogást elősegítendő bemetszések speciálisan a baljukat használók számára lettek kialakítva.

hegyező
Hegyező balkezeseknek:
A ceruzahegyezés gyakran okoz némi nehézséget a balkezeseknek, ugyanis jobbra forgatva a ceruzát rendre “megakad” a kezük. Erre jelent megoldást a speciálisan balkezesek számára készített hegyező, amelyben ellentétesen helyezkedik el a penge, tehát az óramutató járásával megegyező irányba kell elfordítani a ceruzát.

olló
Olló balkezeseknek:
  A bal mutató- és hüvelykujjhoz alakítják ki a markolatot, valamint a pengék összeállításának iránya is más.

balkezes füzet
Spirálfüzet balkezeseknek: A spirál a bal helyett a jobb oldalon helyezkedik el, így írás közben kevésbé esik útba.

Balkezes termékeink bővebb választékát megtalálja a honlapunkon:
http://leporello.hu/webshop/csoport/BALKEZES_TERMEKEK

Share.

About Author